RIP Datorn...

Idag sörjer jag. Min hårddisk har kraschat och jag vet ännu inte om något går att rädda. Det är flera hundra timmars arbete på den där datorn, försvinner det vet jag inte om jag vill finnas mer. I alla fall inte på ett bra tag. Har haft jätteont i huvudet sen datorn kraschade, jag dog nog lite med den.

Hungrig är jag också, ska man äta mer än ett par knäckebröd innan man börjar dricka kanske? Kan vara en bra idé. Men jag är ju verkligen inte sugen på att laga mat och Johan sover så han kan inte heller göra det. Mera knäckebröd kanske? Eller hade jag inte en kopp med nudlar någonstans?

Det där med att starta eget får nog vänta ett tag eftersom även ny dator står på inköpslistan nu.

Skitkall haiku och finansiering, tack?

                     image27

Grundutrustning


 

Svart textilfärg 1kg -­­ 332 :-

Vit textilfärg 1kg - 278 :-

Gul textilfärg 1kg - 420 :-

Röd textilfärg 1kg - 420 :-

Blå textilfärg 1kg - 420 :-

Aluminium screenram 50x65cm 60-duk - 612 :-

Naturgummirakel 34cm passar M-ram - 143 :-

Fotoemulsion 750g - 389 :-

UV-rör 20W, 1st - 168 :-

Exponeringsbord till L-ram - 300 :-

Stripperpasta 250g - 119 :-

Exponeringsglas till L-ram - 430 :-

Beskiktningstråg för ram S-M A4, A3 - 470 :-


 

                                                                = 4501 :-


 

Övriga utgifter

  

Textiler

Fler färger

Påfyllnad

Ja, det kanske inte var så jäkla smidigt ändå. Vi kan ju säga att jag tacksamt tar emot bidrag. Det här är alltså grundutrustningen för att jag ska kunna börja trycka hemma. Frågan är, blir det en investering? Är det någon som kan mycket om det där med egenföretagande? Läste någonstans att man kan få startaegetbidrag om man pratar snällt med banken och att de kan hjälpa till med hur man går till väga. Men i vilket fall är det ju inte som att jag ska ge upp resten av världen och bara trycka tröjor. Jag vill sitta hemma på kvällarna och trycka, samt kunna sälja utan att någon blir sur. Får kika närmre på det där en dag när jag inte är så trött.

Här låg jag och funderade på hur jag kunde vara så jäkla trött, sen kollade jag på klockan. Var inte hemma förrens sju idag, var kvar efter skolan och tryckte. Issas zebratröja är klar, hoppas hon blev nöjd och att storleken passar. Jag vet inte vad som blir nästa tryck, Simon pratar om Willys Pegleg tröjor och det skulle för alldel vara himla fint, speciellt om man hann klart till nästa fredag då de spelar på Sir Simons i Jönköping, hinthint. Får kolla igenom vad jag har för bilder på dem, har ju blivit ett par. Men som sagt skulle nog det bästa vara att ta helt nya bilder med tröja i åtanke.

Idag har vi diktat i skolan, suttit i solen och skrivit haiku. Det var skitkallt.


Dagens outfit och kampanj mot AIDS

                     image22

                    image23

Jag tänkte att jag med skulle ha en dagens outfit-bild eftersom jag aldrig haft det förut. Tror jag? Problemet är bara att just idag är jag inte säker på var kläderna kommer ifrån så det gick ju inte bra alls. Och egentligen hade jag ju bara tråkigt och det var därför bilderna kom till alls.

Idag var vi utan ström mellan typ 12 och 16, helt dött, hela huset. Vi vet inte varför men är väl inte förvånade. Det var bara en tidsfråga, som sagt slog det gnistor mellan dammsugare och element, det kan inte vara bra.

En tanke slog mig när jag märkte hur många som faktiskt var intresserade av kläderna jag tryckt och som ville ha egna. Kanske skulle man starta ett litet företag, mest för skojsskull, sitta och pyssla med på kvällarna. Om man bara trycker när det kommer in beställningar kan man ju inte gå minus på det,eller? Och skulle det inte vara kul med egendesignade tröjor, en tröja som bara du har? Jag har designat en till Issa, tanken är att när den är tryckt så, ja, ska den helt enkelt inte tryckas mer, så att den är bara hennes. Hon skickade mig en textrad som hon ville ha med och gav mig sen fria händer, hon ville ha något personligt. Det blev såhär.

                                    image24


Vidare så var jag inne på H&M:s hemsida och såg att de hade en Fashion against AIDS-kampanj där de bett ett par artister att designa kläder. Jag tänkte, kan H&M kan jag och gjorde en design jag med, så det så! Om någon skulle vara intresserad av ett par så är tanken självklart att en del av pengarna går till just forskning om AIDS.

       FRAM
image25

    BAK
image26
Och om ingen är intresserad så var det i vart fall kul.

Vecka 3

                             image19

Okej, jag somnade igår så ni får vecka 3:s självporträtt idag, ber om ursäkt för förseningen och upprörs över att ingen påpekat den.

Idag är jag inte i skolan. Jag vet inte riktigt varför, jag somnade nog om. Lova sa att de gjorde kylskåpspoesi så det gör inte så mycket. Kylskåpspoesiat har man ju gjort ett par gånger. Nästan så att jag ska leta upp en... Ah, hittade en, nu behöver inte jag skämmas över att jag missade skolan.


E
xlusiv stjärna
och nyktert
elegant
skvaller

Ibland midnattsbalkonger
sa de att en
skumbads-
poet
orsakade bubblande
ljus
stämning
i henne



Och  nu efter lunch är det tryckdags igen. Det är synd att jag missade det, men känns skönt eftersom jag gjort så mycket och egentligen inte hade några nya tryck eller nått att trycka på. Idag kom det in pengar på kontot... Man kanske skulle köpa nya tröjor att trycka på, samt en virknål till dreadsen... Det kliar i min shopaholicfingrar och igår surfade jag runt och la saker i varukorgar bara för att stilla mig lite. Uffe ville även ta en fika och jag älskar ju faktiskt att fika. Folk borde bjuda med mig på fika oftare. Samt låna ut sin hund till mig när det är fint väder och jag vill ta promenader.


Invigning av balkong och vår gick bra, till synes är det ju fint väder också.
Alla som var tilltänkta kom inte, men de som var viktigast dök upp. Får man säga så? Nej, självklart fattades det många jag hade velat ha där om jag kunnat. Jag ska nog hyra en park någon gång och bjuda vänner från hela världen. AmandaFestival.


Det kliar lite i mina pysselfingrar också, eller så misstolkar jag shoppingkliet.

(Btw, har du en snygg, svart pennkjol i liten storlek, vill jag ha den!)



Uppdatera:

Jag har pillat ihop ett nytt tryck som jag vill visa er därför uppdaterar jag. Ni är fortfarande välkomna med beställningar och önskemål. Ah, det nya är Nick Cave. Enjoy.

                             image20  
                             image21

Planerade tryck:
Johnny Cash, check!
Lou Reed
Nick Cave, check!
Nick Drake, check!
Tom Waits
Leonard Cohen
Bob Dylan
Volbeat, check!
Tékopp, check!
Holy frog alliance


Städad balkong och blöta dreads

                         image18

Igår blev jag trött på vädret och att det var för kallt för att göra något roligt och vettigt. Jag tog helt enkelt saken i egna händer och städade ut vintern. Jag städade balkongen. Sen städade jag resten av lägenheten med, eller så mycket jag hann, det blev storstädning med damma, dammsuga, torka, plocka. Vilket tar en stund om man bor på 80kvm. Jag har halva lägenheten kvar, den ska få en omgång idag. Var även borta och slängde tomglas och kartonger samt pantade burkar. Vad man känner sig duktig när man återvinner, hjälper världen att bli hel och fin igen.

Jag belönade mig genom att gå ut och ta ett par öl med Nat och Nat som firade ett halvår igår. Grattis, grattis. Tummen upp för dem och tummen ner för puckade killar på krogen

Ikväll ska vi inviga våren och balkongen, jag är så glad att det är bättre väder idag, jag tror det är tackvare min utstädning. Med tusen ljus, infravärme och värmefläkt ska vi nog få upp en behaglig temperatur där ute.

Idag har mina dreads fått duscha för första gången, det är inte så farligt och äckligt som det låter, men de första två veckorna får de inte blötas, nu kommer de få duscha en gång i veckan. I vilket fall så är blöta dreads jäääättetunga och jag känner mig lite som Kristofers puli.

Pyssel och organdonation

                                      image16

Idag frågade jag min mamma hur det kom sig att hon valde att behålla mig när hon blev gravid. Hon var bara 21 och inte ens ihop med pappa, jag var inte direkt planerad. Hon sa att hon bara visste, att det kändes rätt och att hon gick på magkänsla. Det fanns inget annat alternativ.
      Finns det några människor i världen som får mig att tro på kärleken är det mina föräldrar. Som sagt var de inte ens tillsammans när mamma blev gravid med mig, nu är de gifta, har två barn till och jag har aldrig sett dem bråka. Jag sprang på mamma på stan idag, hon hade köpt rosor till pappa, bara för att. De gör mig varm i hjärtat, jag kunde aldrig fått bättre föräldrar. Jag kan utan att tveka säga att jag önskar bli som de när jag blir föräldrer.

Idag har vi pysslat i skolan, heeela dagen. Det har varit jätteskönt! Gjort kollage-porträtt och rivit tidningspapper hela dagen. Eller ja, halva. Sen tryckte jag lite mer.

                      image17

Träffade som sagt mamma på stan, hon kidnappade med mig hem till Anneberg, Johan jobbade till 22 och det var inget kul att åka hem ändå, jag följde alltså med. Det blev spaghetti och köttfärssås och lite snack om graviditeter, blodgrupper och donationsfrågor. Jag ska ringa blodgivarcentalen, börja lämna blod och anmäla mig som organdonator. Jag borde gjort det för längesen.

Stökig blogg och feberdrömmar

Bloggen är lite stökig just nu... Se ifall det blir någon ordning på den i morgon kanske.

Igår när jag kom hem hade jag feber, på natten hade jag feberdrömmar om otrohet, monster och pantburkar. Natalia, Johan var otrogen med Nathalie, feberdrömmar som sagt, haha. När jag vaknade hade jag ingen feber mer så jag tvingades iväg till skolan, till något som jag trodde skulle vara en halv dag foto och en halv dag Siewert. Det blev en hel dag Siewert. Jag förbannade mig själv när jag satt där i tre timmar och lyssnade och lyssnade. Efter ett tag tog jag mitt förnuft till fånga och laddade ner tetris till mobilen.


Gårdagens och dagens eftermiddag tillbringades i keramiken där vi skulle göra screentryck, det har jag nämnt tror jag. En Johnny Cash-tröja klar och i morgon blir det en Volbeat, lovar bilder imorgon. Just det, ska trycka på en väska i morgon med tror jag. Ifall du är sugen på ett av mina ascoola tryck sen kan jag ju fixa det, på valfritt föremål (nästan). Kan fixa tryck efter önskemål också, förmodligen, tar en öl eller två för besväret (eller peng men det får man inte säga högt).

Planerade tryck:
Johnny Cash
Lou Reed
Nick Cave
Nick Drake
Tom Waits
Leonard Cohen
Bob Dylan
Volbeat
Och ja, äh, en tékopp...
Sen skulle det vara fint med en Holy frog alliance (mamma, det kan du visa pappa om du vill ;)

Det är de än så länge tilltänkta och mer eller mindre påbörjade. Vi kan säga att det är en lista mest för mitt eget krassa minne.

Jag är hungrig...


Självporträtt V.2

                                                 image15

Ledsen, men roligare bild än så blir det faktiskt inte, det är en bild iallafall. Lovar något finare till nästa söndag, en fot kanske. Dreadsen börjar se vetiga ut men behöver virkas lite tror jag.


Annars har jag ont i ryggen, sitter så dumt när jag sitter vid dator. Jag har ätit tacos och varit dålig på att skriva här, jag veet. Skolan i morgon och har till dess köpt två tröjor och förberett ett tryck, i morgon blir det screentryck, det kommer bli awsome! Sitter här och lyssnar på en salig blandning av waits, cave, cash, reed och cohen. Funderar på om man ska lägga 700 spänn på en biljett och gå på Nick Cave and the bad seeds i maj, det är förmodligen värt det? Fast man måste bestämma sig typ nu.

Lov-veckan har gått alldeles för fort, hur långt är det till nästa? Jag har lokaliserat mitt betyg, skrivit ut ansökningpapper, beställt personbevis men kan fortfarande inte skicka iväg några ansökningar, för de vill ha arbetsintyg också! Ja, och så arbetsprover då.... Att det ska vara så besvärligt. Dessutom tar de bara emot 20 sökande, det skulle ju suga om man inte kom in sen, vad ska man göra då?
- Hej jobben, nu kan jag inte bara rita streckgubbar utan skriva dikter också!
Fan.


Sol och bowling

När jag vaknade i morse trodde jag att det var söndag, sen kom jag på att jag bara var bakfull.

Igår var jag, Natalia och Nathalie i Nässjö och träffade gamla klasskompisar och annat löst folk. Det var trevligt, trevligt som tusan faktiskt och ölen kostade 19 kronor! Sen kom min ängelJohan och hämtade oss när det stängde. En läskig sak var dock hur gammal jag kände mig när jag satt där och såg alla som tydligen var arton. Jag insåg att jag tillbringat alldeles för många kvällar på D-bar i Nässjö. Och jag vet att det heter bryggeriet nu men det kommer alltid vara D-bar för mig.

Nu sitter jag här, Johan står i duschen och vi ska iväg och thaibufféa, goott... Sen ska vi till Nässjö och bowla med Jessica och Calle, Johans syster och sambo. Jag tycker inte om att bowla egentligen, mest för att jag är sämst, men okej då. Kan pappa kan väl jag. Om inte annat kan jag ta massa kort.

Just det! Solen skiner och värmer på ryggen....

Mammalunch och hemsideproblem

                                    image14

Mätt, jag har varit och ätit lunch med mamma. Sen tog vi en fika och jag förvånades över hur många jag kände igen på den halvtimmen vi satt där och stirrade ut genom fönstret vid högskolan. Vi pratade om skolor och latin.

Skolor ja, och arbetsprover. Jag borde börja fotografera för att söka till Mullsjö, fri tolkning av "Yta", precis som förra året, det är lite tråkigt. Hela dagen igår satt jag och knåpade med min nya hemsida som även den ska få agera arbetsprov och portfolio. Nu har jag de jobbigaste bitarna kvar och vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Och så funderara jag på hur man ska kunna skicka in intyg från Sörängen när man måste söka innan skolan är slut?! Är det någon som vet hur man gör med sånt där?


Det blir inget Stockholm, fast SJ bestämde sig för att börja sälja biljetter igen, har ingenstans att sova.
Det känns så tråkigt att bara sitta här och vänta ut lovet, jag hade verkligen velat göra något. Men nu får jag ju gott om tid att plugga och göra arbetsprover, yay. Fan.
       Övriga familjen åker till skåne imorgon. Jag hade velat följa med men jag får väl inse att det inte var så kul förra gången. Och det skulle nog inte vara roligare utan Johan. Nej, jag får väl sitta här och bli full istället.

Ziko har förövrigt börjat snarka...


Festivalpanik och Sthlmsångest

Jag bestämde mig för att byta bild i förra inlägget, dels för att den var ful och dels för att det nu istället är ett riktigt självporträtt. Jag kan ju inte fuska sådär det första jag gör. Sitter redan och funderar på vad nästa ska bli, förslag?


Idag hade vi tänkt att åka och bada, och det var ju en bra idé tills jag kom på att jag inte får bada dreadsen än. Så nu vet jag inte vad vi ska hitta på. Blir kanske inte stockholm heller eftersom SJ helt plötsligt bestämde sig för att sluta sälja tågbiljetter via tradera och att ta bilen upp en gång till blir kanske lite väl häftigt. Nu har jag alltså ingen aning om vad jag ska göra resten av lovet. Eller jo! På tisdag, alltså i morgon, ska Natalia gadda sig, det ska jag dokumentera.


I mars spelar DLK i parken, då kommer Smuffegull hit och alla som vill hänga med tycker jag ska göra det, så det så. Det är en jäkla massa biljetter som bör införskaffas, Sweden rock, wacken, metaltown... Och någonstans där i mellan skulle det vara trevligt att fly landet. Har en genial plan om att samla ett gäng och hyra en lägenhet i något varmt kickass land en två veckor sådär. Ni kan ju anmäla er på intresselistan. Lesbosarna är redan anmälda.


Ansökningar och självporträtt

                       image13

Jag sitter här med massa ansökningsformulär till skolor att kanske gå i höst. Det är lagom irriterande att jag inte kan skriva ut dem dock. Ingen färg i skrivaren, jättedumt eftersom jag faktiskt inte har något bättre för mig. Möjligtvis att göra ansökningsproverna... Så jag funderara alltså på att söka till journalist på Södra Vätterbyggdens folkhögskola, samt en grafiskform och kommunikation på samma, foto på Mullsjö och så kanske logoped i Linköping. Jag känner att jag hellre söker för mycket än att jag står där utan något att göra i höst.


Ja, så snubblade jag över det här 52 foton som jag tänkte ge mig på, både som en kul grej och en anledning att träna foto ännu mer. Det går alltså ut på att ta ett självporträtt i veckan under ett år, vi får se hur det går. Kan man ha det i sitt CV sen tro? Anywho så bör det alltså komma ett självporträtt varje söndag om jag sköter mig, annars får ni skälla. Erkänner att jag inte tagit den bilden uppe där, men huvudsaken är väl att det är en bild? Right?


Jag är lite hungrig och väntar på att Natalia ska komma hit så vi kan flöta och slöa, kanske är det hon i trappan nu?
Johan jobbar till 22 och Natalia blir dissad av sin brud som ska på bio, tur att vi har varandra.


Bakfyllenonsens

Idag är jag jääääätte bakfull. Har bunkrat upp mig mellan mina två bästa vänner, socialdatorn och simsdatorn. Nu ska bara Johan vakna och köpa bakfyllemat så kan jag dö lycklig. Kebabrulle idag tror jag. Nu flyttar mitt alteregos drömtjej in i ett ganska fult hus måste jag säga. Nu gick hon och kissade.

Igår var väldigt trevligt iallafall. Johan följde med ut och då blev jag glad. Började på Bongo där vi träffade Natalia, Nathalie, Stoffe, Uffe, Franco och tusenmånga, Det var skoj, sen blev ölen dyr och vi gick till Waffis, vanliga visan. Jag har ett vagt minne av att jag skrev lappar till grannarna igår när jag var full O_o Bäst jag kilar ner i tvättstugan kanske.

Rattera är vakna och hungriga. Jag är väldigt ledsen över att jag drack upp sista mjölken i natt när jag var törstig, jag vill ha den till mitt té. Té och knäckebröd!! Ge mig!


Ibland undrar jag vad Ziko pratar om hela tiden... Anywaay, av 36 personer var det 2 som skrev en kommentar. Jag är besviken på er, så det så. Jag tror att det finns en katt som jagar sin svans i badkaret.


Bild och update

                        image10

Miri, hon heter Miri. Det har jag bestämt. De där uppe heter fortfarande Ninni och Timja. Jag heter fortfarande Amanda och Johan är Johan. Vi bor fortfarande i Huskvarna och har fortfarande två katter och sex möss utöver råttorna.

Lite nytt är att min hårbotten kliar och driver mig till vansinne, Johan har nu skrivit på papper och är anställd på Statoil. Mitt sportlov börjar idag och igår skrev jag två noveller på ungefär två timmar. Nellie har introducerat mig för nerladdning till Sims och nu kan jag inte sluta spela. På lördag är vi bjudna på hattparty och på lovet ska vi kanske till Stockholm igen.

Jag funderade på en sak, vilka är ni som läser min blogg? Vågar ni säga hej?

Noveller, tyck till?

Bjuder på två "noveller", två noveller utifrån en tidningsartikel. Håll till godo och säg gärna något snällt om ni tycker jag förtjänar det.




Brodern

Värmen slog honom i ansiktet som en glödande stekpanna och han tvingades bakåt och ner för trappan. Längre bort från sitt mål. Han snubblade och hostade, ropade att de skulle hålla ut. Svetten rann, det sved i ögonen, han såg nästan ingenting när han sökte sig mot ytterdörren. Väl ute drog han ett djupt andetag och sprang. Gräset var vått och halt, han halkade och reste sig om vartannat, fortsatte springa. Tankarna avlöste varandra men gick långsammare och långsammare, allt saktades ner och världen spelades i slowmotion. Han hade inte tid att springa i slowmotion.
            Äppelträdet! Stegen stod lutad mot äppelträdet som fällt alla bladen. Bakom honom fortsatte hettan att slå och skratta, håna honom och hans tafatta försök. Någonstans i det öronbedövande, skrikande hörde han dem. Han snurrade runt med stegen över axeln, eldpalatset steg upp mot en mörkblå kvällshimmel. Han frös när svetten kyldes ner på hans rygg och han sprang igen. Den gula färgen flagnade från väggarna, smälte bort och föll ner på gräsmattan. De bara fötterna brändes på glödande bråte som fallit till marken när han med röken i lungorna reste stegen mot fönstret och tog sig uppåt. Stegen blev snabbt glödande varm och med brända händer och fötter nådde han fönstret. Det var svart innanför, tjockt med mördande rök. En ogenomtränglig värmevägg höll honom utanför. På golvet låg hans systrar. Han slog på glaset med sina brända, knutna händer, huden brändes sönder där de nuddat. Förtvivlat såg han lågorna leta sig in under dörren och in i rummet.
         Det exploderade. Glassplitter högg honom i ansiktet när fönsterrutan sprängdes av värmen. Han föll bakåt, bakåt. Såg fönstret försvinna längre bort. Fönstret med de vitmålade listerna, nu vällde svart rök ur det och lågorna slickade ytterväggen. Han slog i marken och svimmade.




Systern

Hon vaggade sin syster långsamt i famnen, viskade lugnande ord i hennes öra. Svettdroppar bildades i hennes panna och det rann på ryggen. Det sved i lungorna och hon knep ihop ögonen hårt. Det dånade, tiden gick långsamt och fort på samma gång. Hon strök undan en hårslinga ur systerns panna och försökte se på henne. Ögonen tårades och hon var tvungen att blunda hårt igen. Huden, läpparna, ögonen sved och det var svårt att andas, svårt att tänka, svårt att hoppas. Hon log med munnen och viskade att det skulle bli bra, snart så skulle det bli bra. Bara de låg där en liten stund till.
      Det var flera minuter sen, eller timmar, det visste hon inte, som deras bror lämnat dem ensamma från andra sidan dörren. Han hade gett sig iväg ut.
      Fast hon blundade var det blänande vitt innanför ögonlocken. Hon kom att tänka på en vit katt de hade en gång. Den hade blivit överkörd och lämnad vid vägkanten, en granne kom några dagar senare och frågade i fall de saknade sin katt.
      Hon hostade och viskade till sin syster och undare ifall hon också mindes den vita katten. Hon undare vart överkörda katter kommer när de dör. Det visste hon inte. Men säkert till någon vacker, underbar plats.

      Är det samma plats som människor kommer till? undrade systern.

      Om du vill det, svarade hon.

Systerns ögon var blå och rödsprängda när de sökte sig upp för att fånga hennes. Hon strök henne återigen över pannan.

     Ska du inte sova lite? Så väcker jag dig när det här är över?

Systern nickade långsamt och blundade igen. Svetten pärlades på henns panna och överläpp men ångade bort nästan genast. De låg brevid varandra på det brännande golvet och hon höll om henne hårt. Hon önskade att hon hade kunnat hålla om henne så hårt att hennes egen kropp omslutit hennes, skyddat henne. Hon kämpade för att hålla sig vaken, vägrade lämna sin syster. Hon kände hennes lilla bröstkorg häva sig upp och ner, kämpa för ett andetag till.

     Såja, hon kramade hårdare, somna du... Somna min fina, lilla syster, jag tar hand om dig.

Och när hon kände det sista andetaget mot sin hals tillät hon även sig själv att somna.
     Någonstans hörde hon avlägsna rop, de berörde henne inte. Hon var klar nu. Det exploderade och de långa eldsflammorna förde henne bort.


Té och sjuka lärare

Golvad, totalt. Mensvärk.

Min plan idag gick i stöpet, eftersom Siwan är sjuk (läraren i skrivande och litteratur) så skulle vi tillbringa förmiddagen med att kolla på film. Jag tänkte att jag lånar filmerna istället och ser dem hemma så hinner jag åka in till stan innan jag ska till Nässjö. Ptjaa, det gick väl inte riktigt enligt planerna, skulle nog kollat tåget innan jag gick och la mig.
     Så nu sitter jag här och börjar nästan få bråttom och väger för och nackdelar för att vara hemma. Jag har mensvärk, jag är trött, det är bara en lektion och jag kan det förmodligen ändå. Å andra sidan... äh... ja... så skulle fröken bli glad om jag kom? Vi skulle redovisa visitkorten idag, mitt är inte klart, eller jo, klart men inte utskrivet och det hinner jag inte nu eftersom jag kommer vara framme när lektionen börjar och inte en sekund innan. Dessutom, är jag hemma har jag massor av tid att plugga på allt som ska in i morgon. Aah, beslutsångest. Om du hade haft hemsk mensvärk och massor att skriva tills i morgon, hade du åkt tåg en halvtimme för att ha en lektion som förmodligen bara tillbringas framför photoshop och msn för att sedan åka en halvtimme hem igen? Eller hade du bäddat ner dig i soffan och försökt skriva de där jävla novellerna? Jag tror jag frågar Lova.


Mmm, jordgubbsté och knäckebröd med ost. Det finns verkligen inget godare till frukost. Nu har jag bestämt mig och det blir soffan idag. Även haft konstiga funderingar på om min lärare kan lukta sig till folk som har mens, men det lämnar jag osagt.
Uppenbarligen har jag inte heller missat något idag eftersom ingen kom åt filmerna vi skulle se så jag känner mig ganska nöjd. LärarMaria (skrivande) är också sjuk så kanske får jag en vecka till att lämna in det som skulle vara klart i morgon. Hooooppas! Jag kanske tillochmed hinner med att pyssla idag...


Missade tåg och prestationsångest

Jag missade tåget idag för att jag inte hittade min tröja, Nellie sov på den.

Jag smsade iallafall fotofröken och sa att jag skulle komma först efter fikat och undrade om det fanns något jag kunde göra hemma så länge, är ju ändå vaken lix. Svaret jag fick var, "kom så fort du kan, vi är i estethuset och skriver ut visit, redovisning efter fikat" Vilken del av mitt sms förstod hon inte?

Nya bebisråttan är hemma nu och allt har gått bra. Nu ligger alla tre och sover i en hög i den nymöblerade buren, underbara djur. Det är en jäkla fart på henne, aldrig träffat en modigare råtta, hon fick storråttorna att backa, haha. Hon har inget namn än, jag tycker Miri, Johan tycker Chuck Norris och Nellie tycker att jag ska sluta slösa mina barns namn på råttorna. Får man inte döpa barn efter råttor?

Johan borde förövrigt gå upp snart, han jobbar idag. Jag har kjol på mig, det känns lustigt, jag är inte riktigt hemma i det men den är så fin att jag biter ihop. Dreadsen känns inte lika ömma och i natt sov jag riktigt bra, fortfarande trött iofs men det har jag ju alltid varit. På högstadiet skickade de mig till doktor för att jag alltid var så trött, spelade ingen roll hur mycket eller lite jag sov, alltid trött. De kom inte på vad det var. Det är dumt att jämt vara trött speciellt när man helt plötsligt har tusen saker att göra tills på torsdag, skriva två noveller, en sestina dikt (och det är inte precis en haiku, googel it) samt leta massa fakta om förlag och utgivningar. Kuuul...

                                            image9

Chokladråtta och dreads

Trött, så omänskligt trött. Jag gick och la mig vid fyra, vaknade vid tio, vred mig ett tag, efter en timme eller så kom jag slutligen på ett sätt jag kunde ligga på utan att dö av smärta. Det innebar dock att jag vaknade en gång i halvtimmen när armen gjorde för ont och jag fick vända på mig. Sen sov jag till tre. Jag hade kunnat sova fortfarande, så trött är jag. Och jag var förkyld när jag vaknade, isn't that funny? Så kul är det att ha dreads gott folk.
        Efter tio timmar intensiv smärta var jag klar. Och nu har jag väldans fina dreads, så in i helvete med dreads har jag. Dock vet jag inte om jag skulle göra om det. Det var inte skönt, inte någonstans och jag har fortfarande jätteont i hårbottnen, kommer nog ha ett par dagar till. Tack och lov att Lexie var så lätt att prata med och att tv:n fanns, annars hade det nog inte gått att genomleva. 
        Det är så typiskt mig att bli sjuk med, hade ingen aning om att man kunde bli det av att göra dreads men tydligen stimulerar man väääldigt många punkter på huvudet (tänk akupunktur) och hon sa att det var många som blev dunderförkylda efter att ha gjort det. Gissa vem som snörblade som tusan i morse? Händer alltid när jag piercar mig också. Typiskt.

Nu väntar vi iallafall på att chokladråttan ska komma till Stockholm så att vi kan plocka upp henne och åka hem, åka hem och sova. Vi kommer vara hemma massa sent, och då måste djuren tas om hand. Klockan kommer vara tusen innan jag kommer i säng och så ska man upp till skolan i morgon. Får nog se hur det är med förkylning och trötthet. Johan är iallafall ledig så vi kan tycka synd om mig. Det är bra.
        Har inte pratat med fröken än och att inte komma till skolan i morgon känns inte som det bästa. Får nog skriva det där mailet till henne. Jag känner inte för att förklara min livshistoria, men annars förstår hon nog inte. Jag orkar det en annan dag, bara en vecka sen lov. Lov...

RSS 2.0