Blondinproblem, ha ha

Pling! Klockan är nio, Amanda är ledig, vaken och uppe.
       Idag ska Lova och jag göra stan och äta thaibuffé, det är fina grejer. Johan ska jobba idag, bara fyra timmar men ändå, det tycker jag är bra, Johan tycker det är tråkigt. Johan ska jobba i morgon också.

På fredag ska vi ju till stockholm, jag, Johan, Nellie och Linus, jag behöver många som kan hålla min hand när jag ska göra dreads, guida mig rätt och sådär. Och påtal om dreads så ska jag ju ha blonda va tanken... Jag började mitt blondinprojekt tidigt förra veckan, eller om det var förrförra helgen? I vilket fall efter dagar av röd, orange och brandgul började det te sig ganska bra, det var relativt blondt och jag tänkte, en till så är det klart! Igår hade jag i en till. Det är gult igen?! Eller gulare, i vart fall inte blondare och jag förstår inte hur?!? Och vad ska jag göra nu då? Får jag inte håret helblondt till lördag måste jag färga över det och då har allt varit i onödan och det känns ganska dumt. Ganska mycket dumt. Fan. Någon som vet hur man gör? Tusen silverblonderingar kanske?

Någon dog idag

Idag dog någon. Hon var sjutton år och bodde i Eksjö. Jag vet inte vem hon var. Det spelar ingen roll för jag vet precis, precis hur det är. Leila var också sjutton år när hon dog. Paniken, sorgen. Jag kommer ihåg att jag tänkte om och om igen, hon hann inte ens bli arton. Hela den dagen satt jag med hennes lillasyster i knät, som om och om igen frågade mig, varför? Mitt hjärta brast och jag dog lite. Leila är solen. Leila var sjutton år och bodde i Eksjö, hon dog. Olivia var sjutton och bodde i Eksjö, hon dog. Jag hoppas att Olivia blir lika, saknad, sörjd och älskad.
       Vad gör Eksjö? De stänger skolor, ungdomsgårdar. Ungdomsvåldet sprider sig som en löpeld och sist hörde jag att de uttråkade ungdomarna skapat sig en egen fightclub. Ni som sett filmen med samma namn vet precis vad jag menar. Det är sjukt! Det har tydligen varit flera stora slagsmål på senaste tiden då polis fått rycka in. Unga killar bestämmer mötesplats, tar med sig tillhyggen och vapen ut och slåss. Min lillebror går i en skola i Eksjö, han är femton, jag är rädd.
       Personligen måste jag nog säga att jag själv märkt en ökning av våldet. När jag gick i högstadiet kan jag inte minnas att jag någonsin hörde nått om misshandel, även om det säkert inträffade då också, men man gick inte ut och slogs för att man inte hade annat att göra. Jag går nästan hellre ensam en natt i Stockholm eller Göteborg.

Idag har varit en dålig dag överlag. Det är synd, jag tycker inte om dåliga dagar. Det började nog i lördags, sen dess har jag inte kurerat huvudet, inte hunnit. Att dagen började med radion som berättara om olyckan i Eksjö, som i sin tur gjorde att jag tänkte på Leila hela dagen, åtföljs av en arg lärare som skäller på alla fast egentligen bara mig, och jag kunde verkligen inte ta det just då. Och inte nu heller. Dummajävlabajsfan. Jag vet inte, det känns som att jag behöver vila upp mig i flera veckor. Och att ingen säger något elakt alls för då går det nog inte.
       Det ska bli skönt och välbehövligt med ett par lediga dagar. Jag vägrar röra penna och papper under den tiden, även om jag borde. Som min egen läkare säger jag att jag lider av prestationsångest och därför behöver bli full i Stockholm i helgen. Så det så.

Recension och barnsaga

Eksjörevyn, ett enda långt internskämt. Är du inte från trakten förstår du ingenting. Och är du från Eksjö måste du vara minst fyrtio och politiskt insatt för att hänga med på alla "finurliga" skämt och anekdoter, när de driver med Eksjös ikoner. 

Nu kanske jag är lite barsk, visst fanns det en sketch här och där som gick hem i alla fall, när pappa ska förklara för flickan hur lillebror kommer in i mamma eller när tyskarna kommer insjungandes och säger att de ska fiska ur våra sjöar. "Ingen sommar utan tyskar" som de sjöng. Det var roligt, det var det faktiskt och jag skrattade mycket. Meeen, nu kommer det, fanns det många sketcher som man rynkade pannan lite åt och tänkte, Jaha, det var lite lustigt kanske, är den slut snart? Jag erkänner att då och då blev jag uttråkad. Det hjälpe förståss inte att jag var kissnödig under första akten, men det åtgärdade jag i pausen så vad de ska skylla andra på vet jag inte.
      
Skådespelarinsatserna var förträffliga och alla var väldigt duktiga, både på dans, sång och skådespeleri. Det var första gången jag var på revyn, men jag förstod snart att allas favorit på scen hette Sune och att han hade varit med i många år, kanske alltid. Jag gillade inte Sune. Sune var lite rolig men brydde sig inte om manus särskilt mycket och svävade ofta iväg i andra små historier och skämt medan han försökte komma på vad han skulle säga. Alla andra skrattade hjärtligt åt hans improvisasioner och jag tänker att det kanske är roligare om man känner honom, men ändå. Jag har betalt för en föreställning, då vill jag se den och inte nån stand up. Dessutom kan jag, som skådespelare, bara tänka på hur hemskt det måste vara ett spela med någon som inte följer manus när man själv försöker göra det. Nej, det kanske går hem hos Eksjöfolket men jag tycker att en sufflös borde vara ett mål till nästa år


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Förövrigt är jag inte i skolan idag. Jag pallade faktiskt inte. Efter att ha gått mån, tis, ons, tors, ledig fre, lörd så höll jag faktiskt på att bryta ihop av utmattning igår. Det var riktigt läskigt och tanken på att gå sön, mån, tis också fick mig att börja gråta. Jag ordinerade helt enkelt mig själv en säng och hemläxa. Vi har textsamtal i morgon och jag har närläsning på Linneas novell så den ska jag plocka ner i småbitar idag.

Igår var Linnea och jag varelser av jord och vatten som gick runt i en lektionssal och drog skämt och sjöng sånger förvarandra, på Pauline Wolff's beställning. Ungefär där började hon skrämma mig lite och jag tackade gudarna för att jag var tvungen att gå. Innan hon började med den leken var jag nöjd med dagen, mycket teaterövningar men de gick hem och det var intressant att se hur hon knöt dem samman till skrivandet. Eller gjorde hon det? Jag skulle iallafall skriva en arg saga om ett troll som var mörkrädd som vi diktat ihop tidigare på dagen i grupp, sen fick alla en känsla och skulle skriva ner sagan. En arg saga om ett troll går såhär;

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Det var mörkt i skogen, jävligt mörkt i skogen. Trollet tyckte inte om mörker, inte alls. Och varje dag var han tvungen att gå in i det dumma mörkret för att hämta vatten. Det tyckte han inte heller om, men han tyckte om vatten.

En dag när han gick genom den dumma, snåriga och mörka skogen började det plötsligt lysa mellan träden. Det gjorde ont i ögonen tyckte Trollet, det var dumt. Så såg han att det var älvor som kom flygandes och lysandes mot honom.
Typiskt, tänkte han.

Men det visade sig att älvorna var snälla och sen den dagen behöver han aldrig gå i mörkret mer.

Skola och Revy

Klockan är halv nio en lördagsmorgon, jag är lite bakfull, kollar på pokemon och ska till skolan snart... Mm, you heard me, skola på en lördag! Och vet du vad? I morgon också. Distanseleverna kommer i helgen och då tyckte Pauline Wollf att det var bra idé att komma och hälsa på lite, och det blev en inspirationshelg för hela slanten. Ja, och då tyckte fröken att vi också skulle vara med. Jahopp, så var det med det. Lördag och söndag kommer alltså tillbringas på Sörängens folkhögskola, Nässjö.
       Eksjörevyn ska vi visst på ikväll också, det är bara det att den börjar 18 och då slutar skolan, och som ni säkert förstår är eksjörevyn i Eksjö och inte i Nässjö då blir det alltså svårt att hinna. Dessutom skulle man ju vilja äta någon gång där innan också. Ja, jag får väl vräka i mig mängder i skolan eftersom de är vänliga nog att bjuda på maten i helgen.

Igår drack jag en skvätt vin och några öl. Efter att ha strosat runt i lägenheten ett tag utan att göra någon större nytta begav jag mig mot österängen med tungt packad väska (oel) och hem till Hannela. Efter en vaaarm dusch och ett evigt velande över hurvida Hannela skulle ha mörka eller ljusa jeans på sig satte vi oss ner och spelade GuitarHero. Haha, det var det roligaste jag spelat på länge! Jag måste ha det spelet!
       Hur eller hur så slutade kvällen hos Kristofer som fyllde år. Han hade en dreadshund som fascinerade mig totalt. Och med den lilla vovven kommer vi raskt in på mina planer nästa helg... Jag ska till stockholm och göra dreads! Det kommer bli awsome! (Hoppas jag för det priset)

Jag sträckte mig precis i nacken, dumt. Jag måste göra mig iordning nu. Dumt.

Frysig och kockig

Det finns äckel på den här skolan, jag tål dem inte. Jag fryser och har ont i halsen. Vill inte bli sjuk igen.
Jag har fått klart den där jävla novellen nu, vill ni läsa? Jag tänkte lägga den här men det fuckade upp sig lite, den finns på poeter.se och snart på haket.com med var tanken. Eventuellt kan ni fråga snällt så skickar jag den, ja om intresset skulle finnas. Den heter "Två döda barn och fyra samtal", spännande va?

Igår fick jag laga mat, Johan hann inte innan jobbet.  Eller "hann", det vet jag inte. Fast han tycker ju om att laga mat. I alla fall, jag gjorde panerad rödspätta, potatis och dillsås, vuxet som fan. Idag ska jag göra spenatsoppa med koktägg, gott som fan. För morgondagen har jag ingen matplan än.

Heath Ledger är död, det har väl ingen missat. Vilken synd och skam, han som var killen i alla mina tidiga tonårsdrömmar. Jag kan fortfarande hela Tio orsaker att hata dig, utantill. En riddares histori är kanon! Och hans leende slår de flestast. Det fanns ju så många andra som kunde kolat istället, usch, så får man inte säga. Men iallafall någon som inte höll på att filma.

Jag har fortfarande inte skrivit en recension till Siewert påtal om film. Jag är helt kass på det. Om någon känner sig manad att skriva recension om Apelsinmannen är det välkommet. Eller guida mig genom det och hålla mig i handen.

Om en kvart är det fika, min hals behöver tusen liter té, och det ska den få. Jag fortsätter att hosta och sakna Johan så länge.


Fan

Téet är lite för varmt, jag är lite för trött, jag har lite för mycket att göra och Johan är lite för mycket inte hemma.

Helt enkelt är jag på lite sådär humör. Jag sitter här och kämpar och plågas med den där jävla novellen som skulle varit inne idag, måste få klart den tills i morgon! Tyvärr är det ju inte bara det som ska vara klart i morgon. Suck. Bilden är klar men recensionen då!? Fan...

Orkar inte...

Päronsoda och arbetsintervju (fast inte min)

Grillad kyckling, sallad och vitlöksbaguette, goott! Det blev maten idag, tillsammans med päronsoda. Johan ville ha en bakelse för att fira men coop hade ingen. Johan var nämligen på arbetsintervju idag och på måndag ska han börja jobba på Statoil i Österängen. En prov-vecka i alla fall.

Medans Johan skaffar sig ett jobb har jag inte gjort någonting idag, väntar med spänning på ett mail om intervju jag med. Jag har ju faktiskt sökt jobb som vimmelfotograf, det skulle fan vara nått. Jag hoppas på det som satan. Skulle dessutom vara jäkligt skönt med extra pengar. Och det skulle vara skönt att kunna komma ut träffa folk och umgås utan att bli bakfull och fattig.

(Johan kollar på handboll, Aaaaa maj gaaad!)


I morgon kommer Natalia hem från Indien, har jag sagt det förut kanske? Det är i vilket fall bäst eftersom jag inte kommer ha nått att göra alls nästa vecka. Låt mig förklara. Jag åker hemifrån till skolan kl 07.48 på morgonen, kommer hem någon gång mellan 16.00 och 17.30. Sen är jag hemma, gör inget särskilt, pluggar lite och sen går jag och lägger mig runt 22.00. Johan kommer hela nästa vecka att jobba 14.00 till 22.00, wtf? Jag kommer sakna min baby... Fast jag kommer plåga Natalia och Hannela med min ständiga närvaro. Mohahah.
    Ja, just det Hannela! Vi köper ett par kalla och tar ett varmt bad, vad säger du?

Nu borde jag verkligen lägga all min energi på att skriva på novellen som ska in på måndag, fotot som ska in på tisdag, resensionen som också ska in på tisdag och logotypedesignen som ska in på onsdag. Det ni! Funderar på att göra en ny hemsida också, mest för att det är kul... Fan, jag är trött.


Förkyld Ziko och trött Amanda

Jag är trött. Jag har pluggat, duktig Amanda, ett gäng dikter att visa fröken i morgon. Huvudvärken släpper inte men har lugnat ner sig, hoppas den försvinner snart.

Var på A6 idag, träffade Hannela, det var länge sen. Jag köpte två tröjor för presentkortet jag fick i julklapp och känner mig nöjd. Gud va fin jag kommer vara i morgon. Karma, vilket fint namn. Skrämmande att Kenny Bräck kom på det. Just det, jag var inne i djuraffären också. Guuud så dumt. Och gud så dumt att inte alla djur i hela världen kan bo hos mig. Det kom iaf inte med nått litet hem idag, trots att jag ville rädda alla små.

Ziko är förkyld och går runt och gnäller och nyser. Undra om jag kan lura i honom vitlök och honung på nått vis? Shit, nu har han nått hyss på gång. Bäst jag tömmer lådan innan det händer en olycka. Han säger alltid till när han varit på toaletten, så att man kan tömma lådan åt honom. Är han så smart tycker jag att han kan vara smart nog för att tömma den själv. Fast han är väl ett snäpp smart till, varför skulle han göra det när han vet att jag gör det åt honom. Tji fick man. Jag skulle vilja ta alla djuren till farbror djurdoktorn för en koll, bara så att de inte går runt med gömda sjukdomar. Få reda på varför Ziko har ett cpöga tex. Dumt att det kostar pengar, man borde utbilda sig till veterinär, så kommer man undan billigare. Eller?

Nu börjar en film på fyran med en tjock travolta i. Jag tror att jag har sett den.

Jag ska duscha, hoppas på varmvatten och sen ska jag... bara ta det lugnt, somna i soffan kanske. Fast en kopp té först. Jisses vad jag är nöjd med att ha gjort vad jag ska tills i morgon! Jag är bäst!
Dock har jag fortfarande inte fått novellförslag, hallå folk, hjälp mig!

Och en grej till, jag lagade mat idag! Det ni!


Huvudvärk och noveller

Det har varit tyst här ett tag, jag har varit sjuk, det har varit jul och nyår, skolan har börjat och nu är jag sjuk igen.
Huvudet bultar, lite lätt feber och ont i halsen, jag undrar vad det är med mitt immunförsvar, det är sjukt. Haha.
Det blir en lugn helg i vart fall, väntar på att pengar ska trilla in på kontot, jävla csn. Vi var och åt thaibuffé igår, 7 rätter för 75 spänn, och det var sååå gott. Det var också allt jag åt igår, nu är jag hungrig. Knäckebröd!

Linus ligger och sover i soffan, han var här när jag vaknade i går men inte när jag gick och la mig i förrgår. Hmm... Han är i vart fall kvar fortfarande. Johan sover i sängen tillsammans med all tvätt som inte blev vikt och inlagd i lådor och skåp igår. Djuren börjar vakna till liv nu. Det finns tvätt i torktumlaren som borde hämtas innan grannarna blir sura. Det finns även mer tvätt som borde tvättas om grannarna tillåter. I vårat hus bokar man nämligen inte tvätttid utan tvättar när det är ledigt. Är man för slö med att hämta den tumlade tvätten får man plocka upp den från golvet istället. Jag hatar det här huset. Och jag skulle ge allt jag äger och har för att få ta ett varmt bad.

Om några veckor ska vi till Göteborg och hämta en råttbebis till Johan, han tycker att mina är fula och vill däför ha en egen. Den är djävulskt söt faktiskt. I samma veva har Johan fått lova mig att vi ska till Universeum, jag har aldrig varit där och nu är det enda jag kan prata om hajar. Det kommer bli massa kul och jag hoppas på att lyckas knäppa en del sjuktsnygga bilder på djuren i regnskogen. Och gör jag inte det har jag alltid en ny råtta att plåga med min och kamerans ständiga närvaro när vi kommer hem.
     Min kusin ska ta två råttbebisar från samma kull, de ska få lifta med oss hem, alltid kul när fler människor får upp ögonen för de underbara små liven.

Jag har en jäkla massa att göra till skolan, bland annat ska jag skriva en novell på 4-6 A4-sidor och jag har ingen inspiration alls. Jag har börjat men fastnat. Har du en bra idé? Jag behöver hjälp med en story. Jag har även en massa fotouppgifter att ta tag i, det är bara så jäkla svårt att hitta ork till nått när man är sjuk hela tiden. Kanske borde gå till en farbror doktor. Kanske...

                                                                 image8

RSS 2.0